Verbouwing apotheek Waarland

Waarland en omgeving moest worden voorzien van een echte apotheek. Tot voor kort gingen de recepten en medicijnen via de huisartsen, maar dat is nu voorbij.

Na de verbouwing kwamen er fikse uitbreidingen en dat bracht allerlei veranderingen met zich mee. Daarom is in overleg met de huisartsen ervoor gekozen dat dit nu wordt overgenomen door SOFA. Dat is een onderdeel van de koepelorganisatie van apotheek houdende huisartsen. In het pand van de vroegere supermarkt van de familie Van Ophem aan de Veluweweg is onderdak gevonden, en wel op nummer 18A.

De verbouwing is gerealiseerd en het ziet er allemaal heel professioneel en keurig ingericht uit. De meeste medicijnen zijn op voorraad en anders geldt de regel: vandaag aanvragen, morgen ophalen. De apotheek wordt geleid door de heer Braakman en hij wordt geassisteerd door Ina en José. Met hen zullen de bezoekers het meeste te maken krijgen want zij staan achter de balie. Als het noodzakelijk is er ook nog een bezorgdienst. De openingstijden zijn ruim gesteld, elke dag van half negen tot half zes. KBO-Waarland juicht deze nieuwe voorziening toe. ‘Veel mensen, en vooral ouderen, hebben nu eenmaal geneesmiddelen nodig en dan is het goed dat je in de buurt terecht kunt’.