Verbouwing en indeling Hugo Lens opticien

Oogzorg staat voorop bij Hugo Lens Optiek. De ogen zijn één van de meest kwetsbare delen van het lichaam. Een regelmatige en gedegen controle van de ogen is daarbij essentieel. Zij werken met gediplomeerde opticiens en optometristen. Een optometrist onderscheid zich van een opticien doordat een optometrist een medische achtergrond heeft.

De optometrist levert oogzorg op maat en houdt zich bezig met de oogzorg in de breedste zin van het woord. Tot de taak van de optometrist behoren oogmetingen, het opsporen van afwijkingen of ziektes aan het oog en het aanmeten van brillen en lenzen. Verschillende oogziektes, zoals staar, glaucoom en macula degeneratie, kunnen zij dus al in een vroeg stadium constateren. Vervolgens kunnen ze u op de juiste manier verder helpen. Een optometrist is volledig bevoegd bepaalde zaken over te nemen van de ogen maar zij zullen zo nodig zeker doorverwijzen.

Naast opleiding, ervaring en kennis beschikt Hugo Lens Optiek over de meest geavanceerde apparatuur. Ook hierdoor is een oogonderzoek meer dan alleen het bepalen van de sterkte.